VIDEO Salkićev govor u zeničkoj Areni: Uz moj narod sam bio svakog dana

VIDEO Salkićev govor u zeničkoj Areni: Uz moj narod sam bio svakog dana

U prepunoj zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“ 7. septembra navečer je održan prediborni skup Stranke damokratske akcije, na kojem se obratio i Ramiz Salkić, kandidat koalicije Zajedno za BiH za predsjednika/potpredsjednika bh. entiteta RS.

Salkićev govor je oduševio nekoliko hiljada građana koji su prisustvovali predizbornom skupu, a govor je prekidan aplauzima više puta.

Salkić je u svom obraćanju pozvao investitore da ulažu na prostor bh. entiteta RS, te da zapošljavaju Bošnjake, jer je to, kako je kazao, najbolja i najveća investicija u državu Bosnu i Hercegovinu.

Govorio je i o sistemskoj diskriminaciji u bh. entitetu RS, negiranju genocida i bosanskog jezika, ali i drugim problemima s kojima se suočavaju Bošnjaci u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

-Kao potpredsjednik bh. entiteta RS, izražavam zahvalnost mom narodu koji je bio uz mene, ali i ja sam bio uz moj narod svakog dana, dostojno predstavljajući moj narod, hodajući uspravno i čistog obraza cijelim prostorom od Trebinja do Bosanskog Novog. I nije me strah, poručio je između ostaloga Salkić.

Kompletno obraćanje možete pogledati u videu.

(Bratunac.ba/Bportal.ba)