Salkić: Bošnjaci koji glasaju za negatore genocida direktno rade protiv naših žrtava i države BiH

Salkić: Bošnjaci koji glasaju za negatore genocida direktno rade protiv naših žrtava i države BiH

U organizaciji SDA Banja luka sinoć je u hotelu „Bosna“ u ovom gradu, održana deveta po redu tribina na kojoj je, o aktuelnoj političkoj situaciji u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, govorio potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić.

Salkić je u svom izlaganju istakao da su vlasti u Banjaluci, predsjednik entiteta, NSRS i Vlada, izvor širenja ektremizma i radikalizma u Bosni i Hercegovini sa neizvijesnim ishodom i posljedicama za sve građane.

-Provođenje završne faze genocida od strane institucija u ovom entitetu i uz podršku vlasti i opozicije, pokazuje orijentaciju političkog rukovodstva srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Dešavanja na sjednici NSRS nisu puka predizborna dešavanja, već su definisanje novog strateškog puta buduće vlasti u Banjaluci bez obzira ko pobijedi na izborima. To predstavlja veliku opasnost za istinu i pravdu, ali i za izgradnju mira i povjerenja u budućnosti. Sjednica Narodne skupštine ostaje trajni kamen spoticanja u budućim odnosima u ovom dijelu naše domovine Bosne i Hercegovine. Relativizacija zaključaka usvojenih na sjednici NSRS nikom neće donijeti dobro i zbog toga se oni moraju shvatiti krajnje ozbiljno i mora se imati odgovor na njih, kazao je Salkić.

On je naglasio da ovo vrijeme nameće obavezu i potrebu jedinstva Bošnjaka, zbog svih dešavanja i procesa koji slijede u budućem periodu.

-Oni Bošnjaci koji su glasali za političke partije koje su jučer podržale negiranje genocida trebaju dobro razmisliti šta su učinili. Vi ovdje u Banjaluci, ali i drugim mjestima u ovom entitetu, koji i ubuduće budete podržavali ove partije, direktno podržavate negiranje genocida, nagrađivanje i veličanje ratnih zločinaca. Vi direktno glasate protiv naših žrtava i protiv naše domovine Bosne i Hercegovine. Zato vas pozivam na jedinstvo i zajedničku borbu protiv ove ekstremno radikalne vlasti u Banjaluci, ali i protiv svih onih koji podržavaju u njihovim stavovima. Ovdje nam niko ništa neće pokloniti, za sve se moramo izboriti, a možemo se izboriti samo ako budemo jedinstveni i ako budemo imali više zastupnika u Narodnoj skupštini RS, poručio je Salkić.

(Bportal.ba)