Salkić razgovarao sa mještanima mjesne zajednice Konjević Polje

Salkić razgovarao sa mještanima mjesne zajednice Konjević Polje

Ramiz Salkić, predsjednik SDA Bratunac i potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je razgovarao sa mještanima mjesne zajednice Konjević Polje o aktuelnoj političkoj situaciji na području općine Bratunac, odnosno zakazanom referendumu za opoziv aktuelnog načelnika općine, Srđana Rankića.

Predsjednik Salkić je upoznao prisutne sa postupcima i odnosom aktuelnog načelnika spram Bošnjaka.

- Sadašnji načelnik je svu svoju energiju uložio da protjera Bošnjake iz lokalne vlasti. Svaki njegov projekat bio je usmjeren na stvaranje ambijenta i okruženja u kojem bi se Bošnjaci osjećali kao građani drugog reda u ovom gradu. Pored svega toga na njegovu inicijativu promijenjen je dugogodišnji grb opštine Bratunac, provodio je projekte prikrivanja dokaza o počinjenom genocidu nad Bošnjacima, podržavao je postavljanje slika poginulih boraca VRS-a sa ciljem provociranja incidenta pred dženazu žrtvama genocida 11. jula u Potočarima, blokirao je sve važne projekte za Bošnjake, koji su trebali biti realizovani, nastavljeni su pokušaji uzurpacije vakufske imovine … Ovo su samo neki od razloga zbog kojih podržavamo opoziv aktuelnog načelnika opštine Bratunac, 7. augusta 2022. godine.

Na kraju je pozvao Bošnjake, ali i sve druge dobronamjerne građane Bratunca da izađu na referendum i izglasaju opoziv načelnika Rankića i da nakon toga izaberu načelnika po mjeri svih građana Bratunca.

Bratunac.ba