FOTO Savez RVI TK dodijelio priznanja Ramizu Salkiću i Medžlisu IZ Bratunac

FOTO Savez RVI TK dodijelio priznanja Ramizu Salkiću i Medžlisu IZ Bratunac

Savez ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona je, povodom 25. godišnjice osnivanja i rada, dodijelio priznanje „Zlatni znak“ Ramizu Salkiću, potpredsjedniku bh. entiteta RS i priznanje „Srebreni znak“ Medžlisu Islamske zajednice Bratunac.

Kako je navedeno, priznanja su dodijeljena za dugogodišnji doprinos u realizaciji programskih ciljeva Saveza RVI TK.

Priznanje je danas Salkiću uručio Fahrudin Hasanović, predsjednik RVI TK, u naselju Pirići kod Bratunca, gdje je obilježena 28. godišnjica zločina u ovom naselju. Priznanja istaknutim i zaslužnim pojedincima i kolektivima su trebala biti uručena sredinom marta ove godine na manifestaciji u Tuzli, koja je odgođena zbog globalne panedemije.

Hasanović je istakao da je Salkić ovo priznanje zaslužio svojom dogogodišnjom nesebičnom borbom za prava ratnih vojnih invalida, posebno onih koji žive na području bh. entiteta RS.

Potpredsjednik Salkić je naglasio da mi je izuzetna čast što priznanje dolazi od populacije koja je jedna od najzaslužnijih za odbranu Bosne i Hercegovine, te da mu je „Zlatni znak“ dodatni motiv i obaveza da se nastavi boriti za prava ratnih vojnih invalida.

Također, u Pirićima je uručeno i priznanje Medžlisu Islamske zajednice Bratunac. Hasanović je priznanje uručio Elviru efendiji Hodžiću, glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Bratunac.

Hasanović je naglasio da je bratunački Medžlis dao nemjerljiv doprinos u obnovi života na ovom području, te da je uvijek imao poseban odnos prema populaciji ratnih vojnih invalida.

(Bratunac.ba)