Bratunac: Sastanak kandidatkinja koalicije SDA-SBiH za SO Bratunca sa predsjednikom OO SDA Bratunac i potpredsjednikom entiteta RS Ramizom Salkićem

Bratunac: Sastanak kandidatkinja koalicije SDA-SBiH za SO Bratunca sa predsjednikom OO SDA Bratunac i potpredsjednikom entiteta RS Ramizom Salkićem

U Bratuncu je danas održan sastanak kandidatkinja za SO Bratunac ispred koalicije SDA-SBiH sa predsjednikom OO SDA Bratunac i potpredsjednikom entiteta RS Ramizom Salkićem. Sastanku su prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Bratunac, Salih Dubičić kao i predsjednica Asocijacije žena SDA  RO Srednje Podrinje, Hiba Ramić.

Salkić se na početku zahvalio kandidatkinjama  na dolasku  te je u svom obraćanju, između ostalog, istakao važnost i značaj žena u društvenom životu i politici.

- U našoj tradiciji i kulturi, kod nas u Podrinju, žene  su uvijek bile poseban faktor u svakoj porodici, pa i društvu. Ono što su uradile naše majke i sestre koje su ostale bez očeva, sinova, muževa, braće nakon agresije i genocida, to je herojski čin. Zbog toga uvijek insistiram na razvijanju osjećaja ravnopravnosti i osjećaja važnosti žene u društvu i u politici. Mi smo možda i jedini u državi gdje su na prva dva mjesta na kandidatskoj listi za nastupajuće izbore dvije žene. Sa druge strane na listi koalicije SDA-SBiH  za SO Bratunac imamo 13 žena od 28 kandidata. Od naša trenutna četiri odbornika u SO Bratunac imamo dvije žene. Također i na prošlim lokalnim izborima nosilac liste naše koalicije bila je žena. U tom smislu smatram da smo kao stranka pokazali svoje opredjeljenje. Mislim da je vaša uloga velika i da je vaša uloga veoma važna.“

Na kraju je upoznao prisutne sa načinom odvijanja predizborne kampanje, obzirom da zbog pandemije izazvane koronavirusom neće biti održavani predizborni skupovi.

Nakon obraćanja Salkića uslijedio je razgovor kroz koji su kandidatkinje  postavljale pitanja oko eventualnih nedoumica ali i kroz koji su razmjenjivale ideje i planove.

Podsjećamo, na listi koalicije SDA-SBiH za SO Bratunac na predstojećim lokalnim izborima nalazi se čak 13 žena, dok je i nosilac liste također žena.

Bratunac.ba