Uskoro asfaltiranje dionice puta u Rakovcu i Podčaušu

Uskoro asfaltiranje dionice puta u Rakovcu i Podčaušu

Predsjednik Skupštine opštine Bratunac, Ćazim Jusupović, zamjenik načelnika opštine Bratunac, Salih Dubičić i predsjednica Kluba odbornika SDA u SO Bratunac, Hiba Ramić, u pratnji mještana danas su posjetili bratunačka naselja Rakovac i Podčauš.

Povod posjete bio je početak realizacije projekta asfaltiranja dionice puta u ovim mjestima u dužini od hiljadu metara. Sredstva za ovaj projekat zajedno su obezbijedili Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice i opština Bratunac.  

Realizacija ovog projekta je od velike važnosti za povratnike Bošnjake u ovim mjestima, koji danas nisu krili oduševljenje te su iskazali svoju zahvalnost na podršci koju im pružaju bošnjački predstavnici u lokalnoj ali i višim nivoima vlasti. Istakli su da je ovo asfaltiranje puta od posebne važnosti za ova naselja jer im je loša putna infrastruktura bila višegodišnji problem.

Asfaltiranjem ovih dionica značajno će se doprinijeti lakšoj svakodnevnoj komunikaciji stanovništva, te će značajno povećati i kvalitetu života u ovim mjestima. Ova prigradska naselja više godina suočavala su se sa lošom putnom infrastrukturom i realizacija ovog projekta zbog toga je posebno važna.

Ovaj kao i brojni drugi projekti na području naše opštine  realizuju se zahvaljujući bošnjačkim predstavnicima u lokalnoj vlasti koji su obezbijedili finansijska sredstva iz opštinskog budžeta kao i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica.

Tokom ove godine uz pomoć različitih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini kroz različite oblike pomoći i aktivnosti na području opštine Bratunac biće implementirani projekti u bošnjačkim naseljima u iznosu od preko milion konvertibilnih maraka.

To je plod uspješne saradnje izabranih predstavnika Bošnjaka iz Bratunca sa različitim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, a prije svega sa Federalnim ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice.

Bratunac.ba