FOTO Izgradnja infrastrukture u Podrinju: Kuće za 23 porodice, uređenje mezarja Veljaci, asfaltiranje ulica u naseljima

FOTO Izgradnja infrastrukture u Podrinju: Kuće za 23 porodice, uređenje mezarja Veljaci, asfaltiranje ulica u naseljima

 

U Domu kulture u Bratuncu danas su potpisani ugovori za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata sa 23 porodice sa područja ove opštine i Milića.

Ugovore sa porodicama su potpisali Edin Ramić, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice, te Nedeljko Mlađenović, načelnik Bratunca i Momir Lazarević, načelnik Milića. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je oko 760.000 maraka.

Ugovori su uručeni u bratunačkom Domu kulture, a korisnicima su ih uručili ministar Ramić, načelnici Milića i Bratunca, te Salih Dubičić, zamjenik načelnika Bratunca.

Ovom svečanom događaju je prisustvovao i Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, koji se obratio prisutnima i uručio nekoliko ugovora korisnika. Prisutnima su se obratili i ministar Ramić i načelnici opština Bratunac i Milići.

Prije svečanog uručivanja ugovora, održan je sastanak u Opštini Bratunac, na kojem su prisustvovali Salkić, Ramić, načelnik i zamjenik načelnika Bratunca, načelnik Milića i predsjednik Skupštine opštine Bratunac.

Na sastanku je dogovoreno asfaltiranje ulica u naseljima Podčauš i Rakovac, izgradnja trotoara u Mjesnoj zajednici Glogova i rasvjete u Konjević Polju. Ove projekte će finansirati Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i opština Bratunac, uz učešće građana, a radovi bi trebali koštati između 250.000 i 300.000 KM.

Salkić i Ramić su, zajedno sa bošnjačkim predstavnicima vlasti u Bratuncu, Islamske zajednice i članovima udruženja žrtava, u jutarnjim satima posjetili i Memorijalni centar Veljaci.

Tokom posjete je najavljeno da će u narednom periodu biti realizovani i drugi projekti u Memorijalnom centru, a jedan od njih je uređenje platoa.

Salkić i Ramić su, zajedno sa Alijom Tabakovićem, šefom Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS, posjetili i Memorijalni centar u Potočarima, gdje su proučili Fatihu žrtvama genocida, te obišli radove koji su u toku.

Naime, uz glavnu saobraćajnicu se trenutno izvode radovi na izgradnji trotoara, koji će omogućiti lakši i bezbjedniji prisup Memorijalnom centru.

(Bratunac.ba)