Salkić oštro osudio napad na bračni par Ibrahimović

Salkić oštro osudio napad na bračni par Ibrahimović

Ramiz Salkić, poslanik u Narodnoj skupštini Rs-a, reagovao je danas, 8. oktobra 2023. godine, na uznemiravanje i vrijeđanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi mladog bračnog para Ibrahimović iz Srebrenice.

- Danas sam, nažalost, imao priliku saslušati bolno svjedočenje radnice firme “6. novembar” iz Zvornika, vlasnika izvjesnog Jakova Galića, zaposlene u podružnici u Srebrenici Melise Ibrahimović o mobingu i vrijeđanju na vjerskoj i nacionalnoj osnovi tokom obavljanja redovnih radnih obaveza u pomenutoj firmi od strane kolegica srpske nacionalnosti.

Na višednevni mobing, uznemiravanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi Melisa se požalila suprugu Esadu koji se odlučio informisati u pomenutoj firmi o tome šta se dešava i stati u zaštitu svoje supruge. Tri dana nakon što je posjetio firmu i obavio razgovor sa šefom u firmi dobio je prijavu da je prijetio radnicima da će “raznijeti firmu”.

Kako to inače biva policija u ovom entitetu ekspresno sa posebnim zadovoljstvom reagira kada treba privesti i saslušati Bošnjake, što je uradila i u ovom slučaju, te je Esada saslušavala više sati saopštavajući mu da je u ozbiljnim problemima i da mu prijeti kazna do 12 godina zatvora.

Nažalost, živimo u svijetu i okruženju u kojem kada branite svoju slobodu i tražite svoja prava budete proglašeni, od onih koji su vam oduzeli prava i ugrožavaju vašu slobodu, da ste ekstremisti i radikali.

Ovakav pristup uzurpatora naših prava ne smije nas obeshrabriti da odustanemo od naše borbe za dostojanstveno i hrabro traženje svojih prava štiteći našu slobodu, šireći istinu i tražeći pravdu.

Naša današnja žrtva je beznačajna u odnosu na žrtvu koju su podnijeli naši očevi, majke, braća i sestre koji su ubijeni tokom agresije na našu domovinu i genocidu nad našim narodom.

Ustrajnost, spremnost na  borbu i hrabrost moraju biti glavne odlike budućih generacija našeg naroda, kako bi odvratili neprijatelje našeg naroda i domovine od budućih ataka na našu domovinu i naš narod.

Mi danas kao i naše buduće generacije nemamo pravo na konformizam da je sloboda trajna kategorija, a da je genocid nad našim narodom  neponovljiv, jer je presuđen i prihvaćen kao činjenica u današnjem svijetu.

Činjenice da narod i njegovi predstavnici iz kojeg je ponikla ideologija i počinioci genocida nad Bošnjacima još uvijek nije krenuo putem katarze veličajući  presuđene ratne zločince, negirajući počinjeni genocid, zagovarajući separatizam i podjelu naše domovine Bosne i Hercegovine  obavezuju nas na budnost i oprez u vremenu koje dolazi.

To potvrđuju učestali fizički i verbalni napadi na Bošnjake u ovom dijelu Bosne i Hercegovine tokom ove godine, ali i ovaj primjer mobinga, vrijeđanja na vjerskoj i nacionalnoj osnovi radnica firme “6. novembar” iz Zvornika, podružnica Srebrenica.

Oni koji su danas Bošnjacima oduzeli sva prava u ovom entitetu proglašavaju se ugroženim optužujući Bošnjake za prijetnje, opravdavajući prošle, sadašnje i buduće aktivnosti svake vrste nad Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom radi ostvarenja konačnog cilja o podjeli Bosne i Hercegovine i ponovnog progona Bošnjaka iz administrativnog dijela Bosne i Hercegovine koji se danas zove Rs.

Pozivam nadležne institucije da pruže pravnu i svaku drugu pomoć i podršku u zaštiti ovom mladom bračnom paru, te spriječe njihov odlazak iz Srebrenice pod pritiskom sistema koji čini sve da ovdje bude što je moguće manje Bošnjaka – rekao je Salkić.