Počela realizacija projekta vodosnabdijevanja u mjesnoj zajednici Zalužje - Biljača

Počela realizacija projekta vodosnabdijevanja u mjesnoj zajednici Zalužje - Biljača

U mjesnoj zajednici Zalužje – Biljača danas je započela realizacija projekta vodosnabdijevanja. Radi se o projektu koji zajedno finansiraju Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, mještani ove mjesne zajednice i opština Bratunac. U sklopu projekta planirana je izgradnja vodovodne mreže u dužini oko 3 kilometra.

Predsjednik mjesne zajednice Zalužje – Biljača, Mevludin Jahić, zahvalio se svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog projekta.

„Hvala dragom Bogu da smo dočekali  da dođe do ovog dana.  Ovo je jedan od najznačajnijih događaja od postojanja naše mjesne zajednice. Uz pomoć Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, mještana mjesnih zajednica Zalužje - Biljača i Voljavica i opštine Bratunac dočekali smo realizaciju projekta. Proširenje gradskog vodovoda na područje naše mjesne zajednice će u velikoj mjeri olakšati život mještana. Dugi niz godina unazad smo bili bez vode, jer se na trenutnoj seoskoj  vodovodnoj  mreži nije moglo da snabdije cijelo stanovništvo.  U ime mjesne zajednice Zalužje - Biljača i svih građana zahvaljujem se svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog projekta od životne važnosti za naše stanovnike.“

Ukupna vrijednost projekta izgradnje vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Zalužje – Biljača i dijelu mjesne zajednice Voljavica iznosi oko 120.000 KM. Rok za završetak radova je mjesec dana.

Bratunac.ba