„Rajska plaža“ u Bratuncu: Idealno mjesto za odmor, kupanje i uživanje u prirodi

„Rajska plaža“ u Bratuncu: Idealno mjesto za odmor, kupanje i uživanje u prirodi „Rajska plaža“ u Bratuncu: Idealno mjesto za odmor, kupanje i uživanje u prirodi
Watch the video

„Rajska plaža“ u Bratuncu: Idealno mjesto za odmor, kupanje i uživanje u prirodi

Ljubitelji kupanja u rijeci, prirode i ugodnog ambijenta, svakako se neće iznenaditi ako kažemo da jednu oazu sa svim kvalitetama mogu pronaći u Krasnopolju, nadomak Bratunca.

Izletište „Rajska plaža“ je smješteno uz obalu Drine, a udaljeno je svega šest kilometara od centra Bratunca. Također, do ovog mjesta moguće je doći i magistralnim putem Bratunac – Zvornik iz pravca Drinjače.

Posjetioci mogu uživati u kupanju i sportskom ribolovu, jer je rijeka Drina sa svojim pritokama bogata raznovrsnim ribljim fondom(pastrmka, mladica, lipanj, som, klen, mrena i škobalj). Osim toga, turistima su na raspolaganju i brojni drugi sadržaji: kamp, sportska igrališta, igraonica za djecu, skakaonice, javni toalet, pečenjare za roštilje, kafići, kao i objekti brze prehrane.

Vrijedi napomenuti da su plaže izuzetno čiste, a opasane su hladom visokih topola.

Bratunački Eko-rafting klub „Rajska plaža“ je na ovom mjestu uspješno ralizovao svoju ideju i izgradio „Adrenalin park“, koji je jedan od tri ove vrste u Bosni i Hercegovini. Osim toga, članovi ovog kluba često organizuju i akcije čišćenja na ovom kompleksu, tako da je higijena na visokom nivou.

Kompleks posjeduje i dovoljno parking mjesta, koja su besplatna za sve posjetioce.

(Bratunac.ba)