Kandidat za načelnika opštine Bratunac Salih Dubičić, nosilac liste Fadila Muminović

Kandidat za načelnika opštine Bratunac Salih Dubičić, nosilac liste Fadila Muminović

U četvrtak, 20.08. 2020.g., u Bratuncu je održana treća po redu sjednica Izbornog štaba SDA Bratunac, na kojoj je razmatrana informacija o procesu registracije glasača za predstojeće Lokalne izbore.

Opštinski odbor SDA Bratunac ovim putem poziva sve Bošnjake Bratunca koji žive izvan Bosne i Hercegovine da iskoriste narednih 10 dana i izvrše registraciju za glasanje na predstojećim Lokalnim izborima.

Također, pozivaju sve raseljene osobe koje žive na prostoru Federacije BiH da provjere svoj status na biračkom spisku i da se opredjele za glasanje u odsustvu za opštinu boravka iz 1991. godine. Glas Bošnjaka Bratunca koji privremeno borave izvan teritorije opštine Bratunca velika je podrška Bošnjacima koji su se odlučili vratiti i živjeti na području teritorije opštine Bratunac. Veći broj bošnjačkih odbornika u Skupštini opštine Bratunac, znači i bolju poziciju i veće mogućnosti u riješavanju problema sa kojim se Bošnjaci Bratunca susreću od povratka do danas. Zbog toga je važno da gdje god da se nalazite da glasate za opštinu iz koje ste protjerani 1992.g., jer tako se borimo svi zajedno za eliminaciju posljedica etničkog čišćenja i genocida koji je počinjen nad našim narodom.

Opštinski odbor SDA Bratunac na predstojećim Lokalnim izborima izlazi u koaliciji sa Strankom za BiH. Kandidati koalicije za načelnika opštine Bratunac je Salih Dubičić, a nosilac liste Fadila Muminović.

Bratunac.ba