Salkić u Doboju: Zapošljavanje Bošnjaka u entitetu RS je jačanje države Bosne i Hercegovine

Salkić u Doboju: Zapošljavanje Bošnjaka u entitetu RS je jačanje države Bosne i Hercegovine

 U organizaciji SDA Doboj sinoć je u ispunjenom Domu kulture u mjestu Ševarlije, održana tribina na temu „Aktuelna politička situacija u bh. entitetu RS“, na kojoj je govorio entitetski potpredsjednik Ramiz Salkić.

Potpredsjednik je u svom obraćanju naglasio da je Doboj jedan od najboljih primjera kako se Bošnjaci trebaju organizovati u ovom entitetu, ali i kako se susjedne općine iz Federacije Bosne i Hercegovine trebaju odnositi prema Bošnjacima koji žive na ovom području.

-Moramo nastaviti ustrajnu borbu i tražiti načine da obezbijedimo više radnih mjesta za naše ljude koji žive na ovim prostorima. Naši ljudi koji su se vratili na svoja ognjišta, a koji su i danas ugnjetavani od onih koji baštine ideje i streme ka ciljevima od 9. januara 1992. godine, zaslužuju veću pažnju onih koji vole državu Bosnu i Hercegovinu i koji se bore za našu domovinu, kazao je Salkić pozivajući sve da, svako iz svog domena i u skladu sa svojim mogućnostima, pomogne razvoj, zapošljavanje i ostanak Bošnjaka na teritoriji Bosne i Hercegovine koji se trenutno zove RS.

– Samo tako možemo ojačati našu domovinu, ojačati one koji vole ovu zemlju, ali i oslabiti one koji zagovaraju separatizam, radikalizam i podjelu naše domovine. Uz ekonomsko jačanje i zapošljavanje, mi moramo nastaviti našu borbu za istinu i pravdu i nikada ne smijemo dozvoliti da laž pobijedi istinu. Ovih dana je, nažalost, postalo dominantno širenje laži, ali i to će proći. I to ćemo mi prebroditi, kao i sve druge nedaće do sada, kazao je u svom obraćanju Salkić.

Na sinošnjoj tribini u Doboju, prisutnima se, između ostalih, obratio i Adil Osmanović, državni ministar i zamjenik predsjednika SDA.

Tribina u Doboju je bila deseta po redu u okviru serije tribina koje se održavaju širom ovog dijela Bosne i Hercegovine.
(bportal.ba)