Naša budućnost: Ruksaci i školski pribor za 250 učenika iz Bratunca

Naša budućnost: Ruksaci i školski pribor za 250 učenika iz Bratunca

U organizaciji Humanitarne organizacije "Svitanje" iz Sarajeva jučer je u Bratuncu upriličena podjela ruksaka i školskog pribora za 250 učenika sa područja Medžlisa Islamske zajednice Bratunac.

Djeca su bila uzbuđena i naravno sretna, a pravo zadovoljstvo je uslijedilo nakon što su otvorili ruksake i vidjeli njihov sadržaj.

- Vidjevši sa koliko radosti i oduševljenja otvaraju ruksake i otkrivaju njegov sadržaj, mogu samo reći hvala svima koji su uzeli učešće u realizaciji ove akcije. Molim Allaha dž.š. da naše donatore nagradi, a našoj djeci upućujemo dove da što lakše i uspješnije savladavaju mektebske i školske lekcije, kazao je za Tuzlarije Elvir-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac.

Humanitarni sektor Udruženja Svitanje već devetu godinu organizuje akciju prikupljanja školskog pribora za povratničku djecu. Akcija je započela 2009. godine na osnovu ideje nekoliko studenata iz istočne Bosne, koji svjedoče teškoćama s kojima se svakodnevno suočavaju povratnička djeca, kao i njihovi roditelji.

Osim Bratunca, akcija će biti realizirana u još nekoliko povratničkih džemata.

(Bratunac.ba/Tuzlarije.net)