Radost za djecu iz Konjević Polja: Dan proveli uz animatore, karaoke i brojne igre

Radost za djecu iz Konjević Polja: Dan proveli uz animatore, karaoke i brojne igre Radost za djecu iz Konjević Polja: Dan proveli uz animatore, karaoke i brojne igre
Watch the video

Radost za djecu iz Konjević Polja: Dan proveli uz animatore, karaoke i brojne igre

Unija Evropskih Demokrata Balkana (UEBD) posjetila je Edukativni centar Nova Kasaba povodom obilježavanja "Dana djeteta".Djeca iz Konjević Polja svoj dan su proveli uz animatore, face painting, zabavu s balonima, karaoke, kao i razne igre u parku ispred edukativnog centra. Osim toga, djeci su podijeljeni simbolični poklon paketići, a predstavnici UEDB-a su povodom ove posjete kazali da su od djece zauzvrat dobili mnogo ljepši poklon - sreću i osmijeh na njihovim licima. Roditelji su također iskazali veliko zadovoljstvo kazavši da djeca do sada nisu doživjela nešto slično u ovoj školi.

-UEBD će i dalje podržavati i ohrabrivati one koji se bore za svoja osnovna ljudska prava, a posebno kada je riječ o djeci kojoj se u RS-u ne želi omogućiti da pohađaju nastavu na svome bosanskom jeziku. Njihovo veselje i radost nešto je zbog čega vjerujemo da su bolji dani u Bosni i Hercegovini mogući. UEBD također zahvaljuje profesoricama, odgovornim ljudima iz institucija i roditeljima koji su omogućili predstavnicima UEBD-a da s njima provedu dan i obraduju ovu prekrasnu djecu - saopćili su iz organizacije koja uz mnoge evropske zemlje odnedavno djeluje i u BiH.

(Bratunac.ba)